Law4youth_MainPic פינוי שוכר
Law4youth_MainPic פינוי שוכר
פנייה לייעוץ אישי



    פרטי יצירת קשר:

    רח' מוטה גור 9,
    פארק אולימפיה בנין B, קומה 4,
    פתח תקווה

    טלפון: 077-9975206

    מדיניות הפרטיות

    הצהרת נגישות

    מידע חשוב נוסף

    פינוי שוכר שממאן לשלם

    תוכן עניינים

    פינוי שוכר שממאן לשלם – הקדמה

    כיצד ניתן לפנות שוכר שממאן לשלם דמי שכירות? מהן הדרכים החוקיות מכוחן רשאי בעל נכס לפעול לצורך פינוי שוכר שממאן לשלם מפני שוכר מסיג גבול?

    התשובה לשאלות אלו אינה קלה לעיקול בעבור בעלי הנכסים. שכן, עיון בספר החוקים ובפסיקת בתי המשפט מעלה תמונה עגומה, לפיה לא קיימת דרך חוקית, ועם זאת מיידית ומהירה, לצורך פינוי הנכס מידי שוכרים, המסרבים להתפנות, ונוהגים בנכס המושכר כמנהג בעלים.

    המציאות מלמדת, כי ישנם שוכרים שלמדו מהי נקודת התורפה של מערכת אכיפת החוק, ועושים בה שימוש ציני. החוק האוסר על בעלי נכסים לעשות דין עצמי ולהביא לפינוי השוכרים, פועל לטובת השוכרים. כך גם התמשכות ההליכים המשפטיים, מאפשרת לשוכרים להקפיא את המצב הקיים ולהמשיך לגור בנכס המושכר, משל היו בעליו.

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      פינוי שוכר שממאן לשלם ע"י עשיית דין עצמי

      עסקת שכירות מחייבת עריכת חוזה שכירות מקיף שאמור לתת מענה לכל סיטואציה הנובעת מהיחסים בין המשכיר לשוכר, וסעיפיו של חוזה שכירות מחייבים את הצדדים החתומים בו.

      עם זאת, יש לדעת, כי סעיף בחוזה השכירות המאפשר לבעל הנכס לנקוט בעשיית דין עצמי, לצורך פינוי שוכר שמתנחל שלא כדין בנכס המושכר, אינו חוקי ומשכך אסור לפעול על פיו.

      ויודגש, סעיף זה אינו בר ביצוע, על אף העובדה שקבוע הוא בחוזה שכירות שנחתם ע"י שני הצדדים. במידה ובעל הנכס יבקש לעשות שימוש בסעיף זה ויפעל להוצאת השוכר מהנכס המושכר, ע"י נקיטה באמצעים פיזיים (כגון: הוצאת חפציו של השוכר מהדירה, ניתוק חשמל/מים/גז, החלפת מנעול בדלת הדירה, תפיסת חזקה בנכס וכיו"ב) חשוף הוא (!!) לתביעה משפטית.

      בתי המשפט חזרו וקבעו, בהקשר זה, כי לבעל נכס אין זכות ו/או רשות, מכוח הוראות החוק או הוראות חוזה השכירות, לפעול תוך עשיית דין עצמי כדי להביא לפינויו של השוכר מהמושכר, ואף הגדילו לעשות, וחייבו את בעל הנכס לשלם לשוכר פיצויים על עוגמת נפש.

      עסקת שכירות מחייבת עריכת חוזה שכירות מקיף שאמור לתת מענה לכל סיטואציה הנובעת מהיחסים בין המשכיר לשוכרהגשת תביעה לפינוי שוכר שממאן לשלם

      תביעה לפינוי שוכר הנה הליך ממושך הטומן בחובו הוצאות משפטיות לא מעטות. עם זאת זוהי דרך המלך לתביעת פינוי, ולמעשה, זוהי אף הדרך החוקית היחידה שעומדת בפני משכיר המבקש לממש את זכותו הקניינית ע"י פינוי השכירות.

      בטרם תוקנו תקנות סדר הדין האזרחי, הטענה הרווחת באשר לתביעת פינוי, הייתה התמשכות ההליכים המשפטיים עד אין קץ, בעניין שאמור להיות חד ומהיר. בעלי נכסים רבים לא פנו מלכתחילה לבתי המשפט, בתביעות פינוי שוכר, בשל החשש (שלרוב היה מוצדק) שההליכים יתמשכו חודשים ארוכים, במהלכם ימשיך השוכר לעשות שימוש בדירתם ללא הרשאה, כפולש וכמסיג גבול לכל דבר ועניין.

      עם זאת, המצב החוקי השתנה, כאשר ביום 28.12.08 תוקנו תקנות סדר הדין האזרחי, ע"י שר המשפטים דאז פרופ' דניאל פרידמן, וכעת, מכוח התקנות החדשות, כאשר מוגשת תביעה לפינוי שוכר שממאן לשלם( אותה יש להכתירה בשם: "תביעה לפינוי מושכר") תידון היא בתוך 60 ימים מיום הגשת כתב התביעה.

      התקנות קיצרו באופן משמעותי את ההליכים המשפטיים לפינוי שוכרים, הליכים שערב שינוי התקנות נמשכו חודשים ארוכים, ואף יותר.

      עם זאת, יש לזכור, כי גם כאשר התקבל פסק הדין המיוחל, בו ניתן צו פינוי השכירות, בכדי לממש את פסק הדין ולפנות – הלכה למעשה – את השוכר מהנכס המושכר, נדרש בעל הנכס לפנות לרשויות האכיפה, במסגרת ההליכים המקיימים בלשכת ההוצאה לפועל.

      התקנות החדשות מקצרות באופן ניכר את ההליכים המשפטיים עד לקבלת פסק הדין לפינוי, אולם, יהיה מי שיאמר, כי זמן המתנה בן חודשיים אינו קצר דיו לתביעת פינוי שמטבעה צריכה להיות מיידית ונחרצת.

      *התוכן של אתר פינוי שוכר Law4youth לא מהווה תחליף לייעוץ משפטי, העושה שימוש באמור עושה זאת על אחריותו האישית.

      לייעוץ ראשוני חייג 077-9975206 (זמינות 24 שעות)
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מידע חשוב נוסף