Law4youth_MainPic פינוי שוכר
Law4youth_MainPic פינוי שוכר
פנייה לייעוץ אישי



    פרטי יצירת קשר:

    רח' מוטה גור 9,
    פארק אולימפיה בנין B, קומה 4,
    פתח תקווה

    טלפון: 077-9975206

    מדיניות הפרטיות

    הצהרת נגישות

    מידע חשוב נוסף

    תביעה לפינוי מושכר על פי התקנות החדשות (2021)

    שנים עברו, פינוי דיירים שהפרו חוזי שכירות היווה אתגר לא קטן עבור בעלי נכסים. הליך מהסוג הזה נגרר במשך חודשים ארוכים, ולעתים אפילו מספר שנים. בתקופה הזו בעלי נכסים ספגו הפסדים כספיים כבדים, וגם חוו עוגמת נפש לאורך התהליך.

    כדי לתקן את המצב ולקצר הליכים, נוסף פרק ט"ז4 בתקנות סדר הדין. תקנה לפינוי מושכר על פי התקנות החדשות משפרת משמעותית את מעמדם של בעלי דירות, הכתבה הזאת בשבילכם.

    תוכן עניינים

    תביעה לפינוי מושכר בהליך מזורז

    כאמור, התקנה החדשה נועדה לזרז הליכים ולאפשר לבעלי נכסים לפנות דיירים בעייתיים במהרה. דיירים שמסרבים לפנות נכס בתום החוזה או מפרים סעיפים מהחוזה צריכים לפנות את המושכר על פי חוק. אולם, ישנם מקרים שזה לא קורה; בעלי נכסים רבים מתמודדים עם דיירים סרבנים שלא מוכנים לפנות מושכרים.

    אם הדיירים מתנהלים באופן הזה, ניתן להגיש נגדם תביעה לפינוי מושכר לפי התקנות החדשות. פרק ט"ז4 קובע מקצר את הזמן בין הגשת תביעה לפינוי מושכר ובין קבלת פסק דין בתביעות מהסוג הזה. לפי התיקון הזה, בית הדין צריך לקבוע דיון בתיקי תביעה לפינוי מושכרים לא יאוחר מ-30 יום מהמועד האחרון שבו הוגש כתב הגנה בתיק. מלבד זאת, דיון בתיקים האלו לא יעלה על יום אחד*, ופסק הדין יינתן לא יאוחר מ-14 יום מתום הדיון.

    • למעט מקרים שבהם בית המשפט רואה לנכון לקבוע ימי דיון נוספים.

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      מהלך תביעה לפינוי מושכר

      זכותו של כל בעל נכס לבקש פינוי של נכסים העומדים לרשותו כאשר נדרש הדבר, ועל פי המוסכם בחוזה השכירות. כאשר דיירים סרבנים אינם מפנים את הנכס, ניתן להגיש נגדם תביעה בהליך מזורז.

      לפני התביעה, בעל נכס יכול לשלוח מכתב התראה שמודיע על הליכים עתידיים באם הדיירים לא יפנו את הנכס. אם הדיירים אינם נעתרים למכתב, השלב הבא יהיה תביעה. תביעות לפינוי מושכרים יש להגיש בבית משפט השלום במחוז שזו נמצא הנכס שבנידון.

      הנתבעים יקבלו הודעה בדבר התביעה, וכן עותק של כתב התביעה שהוגש נגדם. מהרגע שבו קיבלו הדיירים עותק של כתב התביעה, הם רשאים להגיש מכתב הגנה לבית המשפט. הנתבעים (בעלי הדין) יכולים להגיש מכתב הגנה תוך 30 יום מרגע הגשת התביעה.

      במכתב ההגנה יש להציג תצהירי עדות, חוות דעת מומחה, וכן מסמכים שמפריכים את טענות התובע על הפרת חוזה.

      דיון בתביעות לפינוי מושכרים

      כפי שנאמר מעלה, בהליך מזורז לפינוי מושכר בית המשפט צריך לקבוע דיון לא יאוחר מ-30 יום ממועד הגשת כתב ההגנה. הדיון יימשך יום (או יותר) ובתומו ייקבע פסק הדין. אם נקבע שבעל הדין אכן צריך לפנות את הנכס האמור, עליו לעשות זאת בתוך 14 יום ממועד קבלת פסק הדין.

      היה ובעל הדין לא פועל לפי פסק הדין, בעל הנכס יכול להגיש בקשה לפינוי הנכס בהוצאה לפועל. בשום פנים ואופן אסור לבעלי נכסים לפעול באופן פיזי כדי להוציא מושכרים. ההוצאה לפועל היא זו שצריכה לבצע את ההוצאה הפיזית של השוכר וחפציו מהדירה שאותה סרב לפנות.

      בשום פנים ואופן אסור לבעלי נכסים לפעול באופן פיזי כדי להוציא מושכריםמה עוד חשוב לדעת על התקנות החדשות לפינוי מושכרים?

      ההליך המזורז לפינוי של נכסים הוא הליך חדש יחסית. מדובר בשינוי משמעותי שמאזן את מהלך העניינים, ומאפשר לבעלי נכסים לפעול במהרה נגד דיירים שמפרים חוזים או מפרים את החוק. אולם, יש הבדל משמעותי בין ההליך המזורז ובין ההליך הסטנדרטי לפינוי מושכרים; בהליך הרגיל ניתן לדרוש פיצויים שישולמו על ידי הנתבעים. כלומר, ניתן לדרוש פינוי נכס ולדרוש תשלום פיצויים באותו כתב תביעה..

      הליך מזורז אינו מאפשר לעשות זאת; אם אכן נגרמו נזקים כספיים לתובע, עליו להגיש תביעה נפרדת נגד השוכר. כלומר, ישנו פיצול של ההליכים נגד דיירים סרבנים. אם הנזקים הכלכליים אינם גבוהים, מומלץ לפעול בהליך מהיר כדי לפנות את הנכס ולהחזיר אותו לשליטת בעליו. במקרים של נזקים כלכליים כבדים, מומלץ לשקול הליך סטנדרטי, או להגיש תביעה לפיצויים במקביל לתביעה לפינוי המושכר.

      בעלי דירות שהתמודדו עם דיירים סרבנים נאלצו להתמודד בעבר עם הליכים איטיים שארכו זמן רב. הודות לתקנות חדשות בנושא, ניתן כיום לפנות דיירים בהליך מזורז שמקבל במידה ניכרת על בעלי נכסים רבים.

      *התוכן של אתר פינוי שוכר Law4youth לא מהווה תחליף לייעוץ משפטי, העושה שימוש באמור עושה זאת על אחריותו האישית.

      לייעוץ ראשוני חייג 077-9975206 (זמינות 24 שעות)
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מידע חשוב נוסף