Law4youth_MainPic פינוי שוכר
Law4youth_MainPic פינוי שוכר
פנייה לייעוץ אישי



    פרטי יצירת קשר:

    רח' מוטה גור 9,
    פארק אולימפיה בנין B, קומה 4,
    פתח תקווה

    טלפון: 077-9975206

    מדיניות הפרטיות

    הצהרת נגישות

    מידע חשוב נוסף

    תשלום אגרה בתביעה לפינוי מושכר

    אם אתה בעל דירה אשר משכיר את הנכס, חשוב שתדע מה החוק אומר במידה והדייר שלך מסרב לפנות את הנכס או מאחר בתשלומים באופן מתמשך.

    מהי תביעה לפינוי שוכר? היכן מתנהלת ומה סדרה? מה גובה תשלום האגרה עבור תביעה זו? כל מה שחשוב לדעת בנושא. בעלי דירות מתמודדים לא אחת עם הקושי לפנות שוכר שמסרב להתפנות, ולכן המחוקק קבע הליך זריז ומיוחד אשר מעניק לו את הסעד החוקי לדון בסוגיית הפינוי. פרק ט"ז4 לתקנות סדר הדין האזרחי מתייחסות להוראות הגשת תביעה לפינוי מושכר.

    תוכן עניינים

    על התביעה

    הליך התביעה מאפשר לקבל פסק דין תוך 60-90 יום, בהיבט זה מדובר בהתנהלות מהירה מאוד, אחת הסיבות לכך היא על מנת לסייע לבעל הנכס לפנות את השוכר הסורר בהקדם, וכחוק. אגב, אם השוכר עדיין לא מוכן לפנות את הדירה גם לאחר מתן פסק הדין, יכול בעל הדירה להיעזר בלשכה להוצאה לפועל על מנת ליישם את פסק הדין.

    חשוב לדעת כי הליך זה מתייחס אך ורק לנושא פינוי השוכר. תביעה לפינוי מושכר אינה דנה לדוגמא בפיצויים או בכספים שייתכן וחייב השוכר למשכיר, אלו ייאלצו להיות מוגשים במסגרת אחרת של תביעה. בית המשפט דן בעילת הפינוי בלבד, לכן מדובר בהליך זריז.

    מבחינת גובה האגרה המשולמת בתביעה כזו, נכון לשנת 2021, האגרה שיש לשלם עבור הגשת תביעה לפינוי דייר במסלול מהיר, עומדת על סך של 657 שקלים. חשוב לציין כי ניתן לתבוע מהדייר הוצאות שכר טרחה עורך דין פינוי מושכר כמו גם תשלום האגרה בעת הגשת התביעה.

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      מתי מגישים תביעה כזו?

      ניתן להגיש תביעה לפינוי מושכר בשלושה מקרים:

      1. חוזה השכירות הסתיים והדייר אינו מפנה את הדירה.
      2. בעל הדירה הודיע לשוכר 90 יום מראש על פינוי הנכס והשוכר אינו מפנה אותו לאחר שתמו 90 יום.
      3. החוזה טרם נגמר והשוכר ביצע הפרה של החוזה אשר מקימה עילה לבטל אותו ולפנות את השוכר מהנכס.

      מה אסור לעשות בהתמודדות מול דייר שמסרב להתפנות?

      • אסור להפעיל כוח מול הדייר – לא ניתן לפנות את הדייר בכוח.
      • אסור להחליף מנעול לבית – אם תעשו זאת אתם צפויים לעמוד מול תביעה של הדייר כנגדכם.
      • אסור לנתק מים או חשמל – גם במקרה הזה לדייר יש עילה לתבוע אתכם. גם אם החשבונות רשומים על שמכם, גם אם הדייר לא שילם חשבונות, אין באפשרותכם לנתק את החשמל או המים מהדירה.
      • אסור לפנות למשטרה ולבקש ממנה לפנות את השוכר (רק לאחר מתן פסק דין ניתן לערב את המשטרה, באמצעות הלשכה להוצאה לפועל).
      • אסור לחכות! מקרים רבים מוכיחים כי הנזק שנגרם לבעל הדירה כאשר הוא עומד בפני מצב של דייר המסרב להתפנות הוא רב, בעיקר מבחינה כספית ועוגמת הנפש הכרוכה במשאבים שיש להפנות לנושא. במידה ומתקיים אחד התנאים שהזכרנו לעיל, חשוב לפנות לעורך דין מומחה בתחום של תביעות כאלו, ולפעול בזריזות.

      אסור להחליף מנעול לבית – אם תעשו זאת אתם צפויים לעמוד מול תביעה של הדייר כנגדכםמה כן מותר וכדאי לעשות לפני הגשת התביעה?

      אנשים רבים מעדיפים להימנע מהליכים משפטיים ואפשר להבין אותם, זהו מצב לא סימפטי כלל, שברוב המקרים נגיע אליו כמוצא אחרון ובלית ברירה. על מנת למנוע מצב של תביעה, קודם כל יש לנסח חוזה שכירות, במידה ואתם בעלי דירה אשר עומדת להיות מושכרת. החוזה יסדיר את כל החובות והזכויות של הצדדים ויגן עליכם בעתיד.

      אנו ממליצים לא להסתפק בנוסח סטנדרטי מהאינטרנט, מכיוון שזה יכול להיות בעוכריכם בשלב מאוחר יותר. כדאי בהחלט להשקיע בניסוח חוזה מקצועי אצל עורך דין המומחה לחוזי שכירות במקרקעין, אשר יקפיד לוודא כי החוזה מגן על הזכויות שלכם, מציג את החובות שלכם, וכך גם בהקשר לדייר.

      עורך דין מומחה לתביעות מסוג זה

      חשוב לציין כי מדובר בתחום מאוד מסוים וממוקד בעולם המקרקעין והנדל"ן. עורך דין מומחה במקרקעין ללא ניסיון בתחום זה, לא בטוח כי יעשה מלאכתו נאמנה, מכיוון שמדובר בתחום מסוים מאוד בתוך עולם הנדל"ן והמקרקעין. מסמכים מסוימים שיש להגיש, פעולה זריזה ויעילה בהגשת התביעה, ניסיון בתקשורת מול הלשכה להוצאה לפועל ומול המשטרה, ותחומים נוספים, מראים פה אחד כי מומלץ להיעזר בעורך דין מומחה בתחום תביעות אלו.

      *התוכן של אתר פינוי שוכר Law4youth לא מהווה תחליף לייעוץ משפטי, העושה שימוש באמור עושה זאת על אחריותו האישית.

      לייעוץ ראשוני חייג 077-9975206 (זמינות 24 שעות)
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מידע חשוב נוסף